Domen för att önska någon en god jul
Publicerat: 2010-12-23, 19:21:38 | Påminnelser | Direktlänk | Kommentarer: 2


Kommentarer
En kommentar från: Anonym

Salam.

Men snälla någon, hur kan du ens skriva såhär?! Islam är en vänlig religion som gör att vi människor ska vara tillsammans. Islam vill föra oss människor närmare varandra. Om jag, som är muslim, inte skall svara tillbaka när någon icke-muslim säger "god jul", vad får de för bild av mig som muslim?? Detta ger bara en negativ bild av oss! Muslimer ska vara toleranta mot andra människor, muslimer som icke-muslimer!



Jag citerar från din text "Faktum är att Allâh anser detta vara värre än att gratulera någon för att ha druckit alkohol, mördat en människa, utfört otukt och liknande."



Så du menar allvarligt att om jag gratulerar en mördare att han/hon mördat någon så är det en "mildare" synd än om jag säger "god jul" till någon? Vart har du bevidet på vad Allah anser? Du har ju inte refererat till något! Detta verkar vara din egen åsikt, men då kan du (astaghfurAllah) inte påstå att Allah anser så!!!!!!!



Vi BOR i SVERIGE som är ett kristet land!!! Följer man allt som du skrivit i denna blogg/hemsida så kan man inte bo HÄR! Det är nog bäst för en att bo i en grotta längst bort vid bergar, där man inte har kontakt med någon alls.



Islam är en vacker religion, som är FÖR tolerans. Förresten så tycker jag att du/ni borde FÖRST OCH FRÄMST läsa mer i KORANEN och Profetens SUNNAH och citera/referera till de istället för att citera eller referera till olika olama.



Wa salam.

2010-12-28 | 23:22:59
En kommentar från: Dawahsisters

Wa aleikom assalam



Det handlar inte om att du inte ska hälsa på dem, utan att du inte ska stödja dem i deras firande. Vi förljer Qur´anen och Sunnah och vi finner inte att profeten (salla Allahu ´aleyhi wa sallam) hälsade dem "God jul" eller "Hoppas du har en trevlig högtid". Du godkänner ju deras firande då och det dem firar. Man kan säga andra fraser som t.ex. "Jag är muslim och firar inte jul". Detta är inte respektlöst eller något som anses vara otrevligt. Faktum är att det är förståeligt i och med att de vet att vi är muslimer. Vilket människa som helst vet att Julen inte är en islamisk högtid



Du kan hälsa på dem, du kan prata med dem, du kan äta från dem, du kan handla från dem, du kan arbeta med dem osv. varför se just en sån sak som värsta undergången. Man finner lösninger om man vill det. Och dessutom är det inte jag som gett den fatwan, utan våra stora ´ulama som är väldigt kunniga och vet vad dem talar om. "Fråga de som besitter kunskap om ni inte vet." [al-Anbiyâ 21:7]



Sen finner vi faktiskt att folk konverterar utan att man behöver hälsa dem God Jul. Kolla bara på profeten. Han förkastade alla som dyrkade statyer och andra gudar än Allah hårt, men ändå konverterade dem till Islam. För det är sanningen. Sanningen kanske är skrämmande för dig och därför du ser det som något negativt.



Ganska logiskt egentligen att man inte grattar icke muslimer vid deras högtider, inte nog med betydelsen av varför de firar dessa högtider men också för att det inte stämmer överens med Qur´anen och Sunnah.



Läser man om vad Allah säger om kristna och hur dom dyrkar ´Isa (aleyhi salam) så tar man inte del av det dem gör och det dem står för.



Du kanske ska läsa lite om hur dem dyrkar Isa (aleyhi salam)och varför dem firar jul. Kanske får dig att förstå.



Skulle uppskatta om du kan referera till någon hadith där vår profet (salla Allahu aleyhi wa sallam) garatulerar icke muslimer vid deras högtider.



Dessutom så är detta inte skrivet av mig utan av Imâm Muhammad bin Sâlih bin ´Uthaymîn.



Allahu a´lem.

2010-12-29 | 01:48:04
URL: http://dawahsisters.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback


RSS 2.0